-
برای مجازات زن و مرد تفاوت هایی وجود دارد که در قانون و مقررات مدنی دیده شده که امتیازات بیشتری برای مردان نسبت به زنان در خصوص مجازات وجود دارد
-
با توجه به مشکلاتی که خانمها برای طلاق در صورت بروز اختلافات زناشویی با آن ها مواجه می شوند، این روزها تمایل زیادی به وجود آمده است که خانم ها بتوانند «حق طلاق» داشته باشند.
-
انسان در خانواده چشم به دنیا می گشاید. از این رو خانواده، اولین جامعه ای است که انسان با آن روبرو می شود. خانواده به هر شکلی که باشد می تواند بر روی شکل گیری شخصیت فرد تأثیر گذارد. پس بهتر است با ساماندهی امور خانواده، بهترین محیط برای رشد و تربیت نسل بعدی جامعه فراهم شود.
-
موضوعی به نام جهیزیه در کنار مهریه، یکی از مسایلی است که میان اغلب خانوادههای ایرانی به عنوان معیار تعیین شأن دختران جوان در نظر گرفته میشود، البته این موضوع نیز از نکاتی است که تنها جنبه عرفی دارد و هیچ پشتوانه شرعی و قانونی برای آن وجود ندارد و زن، نه بر اساس قانون و نه شرع، وظیفهای برای تهیه جهیزیه ندارد.
-
قانونگذار ایران در ماده 642 بخش تعزیرات قانون مجازات اسلامی و ذیل عنوان «جرایم بر ضد حقوق و تکالیف خانوادگی»، به جرمانگاری ترک نفقه زوجه و سایر افراد واجبالنفقه اقدام کرده است.
به موجب ماده 642 قانون مجازات اسلامی، «هر کس با داشتن استطاعت مالی، نفقه زن خود را در صورت تمکین ندهد یا از تأدیه نفقه سایر اشخاص واجبالنفقه امتناع کند، دادگاه او را از سه ماه و یک روز تا پنج ماه حبس محکوم میکند.»
-
یکی از آثار ازدواج، زندگی زوجین در محل سکونت مشترک است. بنابراین به طبع محل زندگی باید به صورتی باشد که مطبوع هر دو نفر بوده و بتوانند در آن زندگی راحتی را تجربه کنند. در قانون همانطور که در ماده ۱۱۱۴ قانون مدنی به آن اشاره شده است، تعیین محل سکونت و متعاقب آن، تهیه محل سکونت بر عهده شوهر است.
-
طلاق یا جدایی زوجین، از جمله موارد مربوط به امور خانوادگی و شخصی است که بر اجتماع پیرامون فرد نیز تأثیر می گذارد. از این رو در هر دولتی اهمیت ویژه ای به قوانین طلاق و ثبت آن داده شده است.